Parket onderhoud

Elke woning die stijl en uitstraling hoog in het vaandel draagt heeft baat bij een parketvloer welke van parket onderhoud word voorzien. Een dergelijke vloer heeft de look van een houten vloer, maar is veel eenvoudiger te onderhouden en oogt daarbij ook moderner. De ideale oplossing dus voor mensen die op zoek zijn naar een vloer die zowel in klassieke en landelijke, als moderne en strakke ruimtes past!

De aankoop van een parketvloer is natuurlijk nog maar het begin van wat u er allemaal uit kunt halen. Om dat optimaal te kunnen doen, is parket onderhoud door een specialist al even belangrijk. Op die manier gaat de parketvloer langer mee, ziet hij er altijd verzorgd en effen uit en draagt hij optimaal bij aan de uitstraling van uw woning!

De verschillende vormen van parket onderhoud

Een parketvloer biedt tal van voordelen, vooral als deze in topconditie verkeert. Het is dan ook zaak dat zo te houden, en dat is precies waar regelmatig parket onderhoud voor dient. Dankzij een check up van de kwaliteit van de parketvloer wordt achterhaald waar eventuele beschadigingen en oneffenheden zich bevinden, zodat daar op professionele wijze korte metten mee gemaakt kunnen worden.

Het onderhoud van een parketvloer is natuurlijk een overkoepelende term voor alle maatregelen die daarbij komen kijken. Afhankelijk van de aanwezige schade of de staat van de vloer zal een andere aanpak nodig zijn, en een overzicht op de mogelijkheden is hier dan ook belangrijk. Team Parket schuren Nijmegen van Wanco Parket helpt u graag verder.

Parket schuren Nijmegen

De meest voorkomende behandeling bij het onderhouden van een parketvloer is schuren. Parket schuren garandeert dat er geen oneffenheden meer aanwezig zijn – zoals scheurtjes in het parket, of uitstekende splinters – waardoor deze langer meegaat én er mooier uitziet. Een parket schuren kan ofwel op traditionele wijze, ofwel stofvrij. De stofvrije methode maakt het werk nog eenvoudiger en sneller doordat er geen stof en gruis op de vloer blijft liggen. Dat is dus minder werk naderhand en een zorg minder.

Parket schuren en lakken

Hoe dan ook wordt het parket eerst geschuurd, zodat eventuele oneffenheden weggewerkt kunnen worden en de vloer een egale look verkrijgt. Dit is een essentieel onderdeel om de vloer niet enkel strakker en mooier te maken, maar ook om hem veiliger te maken. Daarbij is het mogelijk om de vloer te laten lakken. Het parket schuren en lakken is vooral handig als u niet te veel tijd en energie wil hoeven te gebruiken voor het onderhoud van de vloer, aangezien lak doorgaans in drie lagen wordt aangelegd. Hierdoor wordt de ondergrond optimaal beschermd tegen schade en omstandigheden, zodat hij langer meegaat. Hoewel lak vroeger normaal gezien altijd glansde, zijn er tegenwoordig ook varianten die een matte uitstraling hebben. Lak kan dus zowel in klassieke als moderne huishoudens gebruikt worden, en biedt tal van mogelijkheden voor eender welke stijl en ondergrond!

Z

ERVAREN PARKETTEURS

Onze ervaren parketteurs hebben meer dan 30 jaar ervaring in het schuren en behandelen van parket en houten vloeren

Z

SPECIALIST IN PARKET RENOVATIE

Wij zijn gespecialiseerd in vakkundige parket renovatie van A tot Z en adviseren u graag uitgebreid over de mogelijkheden

Z

DESKUNDIG ADVIES OP LOCATIE

Wanneer u een offerte aanvraagt of een afspraak met ons maakt dan komen wij altijd vrijblijvend bij u langs op locatie voor een vloerinspectie.

Z

SCHERPE & DUIDELIJKE OFFERTE

Wanneer u een vrijblijvende offerte bij ons aanvraagt ontvangt u deze met daarin meegenomen een scherpe prijs en binnen 1 dag per mail.

Parket schuren en oliën

Het parket schuren en oliën is dan weer een goede manier om de parket vloer optimaal te beschermen tegen vlekken en impacten. De olielaag vormt op de ondergrond immers een stevige wax, waardoor haast niets het parket nog kan aantasten. Daarbij kan de vloer, zelfs na behandeling met olie, nog altijd eenvoudig bewerkt worden.

Deze manier van onderhouden brengt wel wat meer werk met zich mee. Zo moeten vlekken op de vloer meteen afgewassen worden, aangezien ze anders indringen. Hiervoor volstaat het om een gewone onderhoudsolie te gebruiken, waarmee u verkleuringen of vlekken in een twee drie kunt wegkrijgen.

Het juiste onderhoudsmiddel voor parket gebruiken

Een andere belangrijke factor – naast gewoon de manier van onderhouden die wordt toegepast – is ook dat men hiervoor de juiste middelen gebruikt. Er zijn immers tal van verschillende soorten oliën en lakmiddelen, waardoor het vaak moeilijk kan zijn te weten welke optie nu het beste effect zal hebben op de vloer in kwestie.

Een professional beschikt dan ook over alle nodige kennis van verkrijgbare producten, zodat voor uw vloer, uw situatie en de specifieke staat van uw parket het beste middel gebruikt kan worden. Op die manier wordt uw parket nog mooier, gezonder en duurzamer. Beroep doen op een professional is dus essentieel om het beste uit uw vloer te halen, en geen verkeerde middelen te gebruiken voor het onderhoud ervan.

Het belang van een professionele aanpak bij parket onderhoud

Natuurlijk lijkt het eenvoudig om het onderhoud van uw parket zelf te doen, maar niets is minder waar. Parket onderhoud is iets waar veel nauwkeurigheid, inzicht en geduld bij komen kijken, en dit door een specialist in Nijmegen laten uitvoeren is essentieel om geen fouten te maken. Het resultaat is hoe dan ook een mooier parket dat perfect bij de woning past en daarbij langer meegaat. Parket schuren Nijmegen en andere onderhoudsmethodes helpen u het beste uit uw vloer te halen, zodat u daar nog lang en zonder zorgen van kunt genieten!

Parket renovatie deskundig laten uitvoeren kan in Nijmegen, bij uw specialist. Met behulp van een lange ervaring, een nauwkeurige aanpak en de allerbeste middelen voor uw situatie wordt uw parket vloer optimaal onderhouden, zodat deze zowel op het vlak van levensduur als uitstraling en veiligheid aan alle mogelijke verwachtingen voldoet!

Vraag nu een offerte aan!

=

Call Now Button